Voorbeeldenboek 1962

Het voorbeeldenboek uit 1961 of '62. Click voor details en animaties op de namen van de bouwwerken onder de fotos.





RAADHUIS                       SLOT


STATION            LANDHUIS  BOERDERIJTJE


GEDENKTEKEN          KERK

5 opmerkingen:

  1. Hallo, ik zou graag een gebouw uit het bouwconstructieboek uit uw blog willen bouwen. Echter...hoe te beginnen. De gele dekstenen zijn de fundering en moet ik daar dan de verbindingsstenen indrukken en dan opbouwen?. Ik bedoel ik moet toch niet ondersteboven bouwen met de nokken van het bouwsteentjes naar beneden? In de minimale beschrijving staan n.l. geen hulp of verbindingssteen beschreven.

    Misschien en domme vraag, maar ik stel hem toch,

    Groet, Robert Stein

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het Bambino systeem was geen lego. Het idee was om met de nokken naar beneden te bouwen, dus met de gaten naar boven.

      Verwijderen
  2. Hi Wim, Wat een geinige website. Echt een tijdscapsule: spic en span, remia, de gruyter etc. Ik kan me die stenenen nu ook wel herinneren, maar had er nooit genoeg stenen van om echt iets te kunnen bouwen. Het was toch best wel duuur spul voor die tijd. En al die folders en layout. Terug in de tijd....Leukbeschreven met de auteur in beeld op de grond tusssen de stenen en jouw broers inpakken met Beatle muziek. Moderne vent die Dick Schouw....

    Groet, Ruud Weijermars (Texas)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo, voor het speelgoedmuseum Op Stelten in Oosterhout ben ik bezig met het samenstellen van speelleerkisten voor de basisscholen. Bijna ieder kind dat bambinostenen voor zijn neus krijgt , gaat er op de lego-manier mee bouwen !!?? Was dat in de jaren dat Bambino pas op de markt was ook het geval ? Groet Peter Bergs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik weet uit eigen ervaring dat ik altijd met Bambino met de nokken naar boven bouwde, en als klein kind nooit de oorspronkelijke gebruiksaanwijzing had gelezen waarin stond dat het andersom moest. En natuurlijk moeten kinderen gewoon lekker kunnen spelen zoals ze willen, zolang het maar leuk blijft. Dokumentatie van eerdere bouwsystemen zoals Idema, ABC copex, Puwi, Kia en lego en de meeste Amerikaanse merken uit die tijd hadden ook nokjes aan de bovenkant en waren dicht van boven en hol aan de onderkant. Zelfs de Bambino concurrent Monti ging uit van datzelfde principe. Het volgt zelfs uit intuïtie dat bouwen en bouwsels iets van boven dicht maken, bijvoorbeeld met daken. Bambino uitvinder Dick Schouw's idee om met de gaten naar boven te bouwen zal dus niet veel navolging hebben gehad maar stond de populariteit van Bambino verder niet in de weg.

    BeantwoordenVerwijderen